Een woonvoorziening is een aanpassing in of om de woning, die het mindervaliden mogelijk maakt om zelfstandig te zijn of te blijven. Het kan gaan om een kleine aanpassing, zoals het aanbrengen van een douchekrukje, of een ingrijpende, bijvoorbeeld het verbreden van alle deuropeningen. Wij weten in elke situatie een passende oplossing te vinden. Dankzij onze woonvoorzieningen worden de woning en de verschillende woonruimten toegankelijker, waardoor de kwaliteit van leven er aanzienlijk op vooruit gaat.

Two4all - grote deuropening

Soorten woonvoorzieningen

Woonvoorzieningen zijn onder te verdelen in de zogenaamde roerende en onroerende voorzieningen. Roerende voorzieningen zijn kleine aanpassingen waar geen verbouwing voor nodig is en die eenvoudig te verwijderen zijn. Denk bijvoorbeeld aan douchezitjes en -stoelen, wandbeugels of toiletstoelen. Onroerende voorzieningen zijn aanpassingen die moeilijk of niet uit de woning te verwijderen zijn of waardoor de woning blijvend is veranderd. Denk hierbij aan het plaatsen van een aanbouw, het aanleggen van een hellingbaan of het verbreden van deuropeningen. Andere voorbeelden van roerende en onroerende woonvoorzieningen zijn:

Traplift


Tillift


Aangepast keukenblok


Verhoogd toilet


Deuropeners


Drempelnivellering


Trapleuningen


Badplank

Two4all - trap

Vergunningen

Voor de grotere aanpassingen aan de woning kan een omgevingsvergunning (de vroegere bouwvergunning) nodig zijn. We weten uit eigen ervaring hoe stroperig het aanvragen van een dergelijke vergunning kan verlopen. Daarom bieden we onze klanten graag ondersteuning bij dergelijke aanvragen. We zoeken eerst uit of het mogelijk is om vergunningsvrij te verbouwen. Zo niet, dan helpen we bij het regelen van de juiste bouwvergunningen.

 

Maatwerk

Iedere mindervalide heeft andere aanpassingen nodig om een zelfstandig leven te kunnen leiden. Two4all levert altijd maatwerk: flexibele oplossingen die geheel zijn afgestemd op de situatie van de bewoner. Nieuwe hulpmiddelen testen wij altijd uitgebreid achter de schermen voordat we ze toepassen.

Tijdens onze werkzaamheden houden wij altijd rekening met de dagplanning van de bewoner. Zo zorgen wij ervoor dat eventuele verpleging of ondersteuning niet door ons wordt gestoord. Wij plannen onze werkzaamheden om deze contactmomenten heen, om de privacy van de bewoner te waarborgen. Daarnaast vinden wij het bijvoorbeeld geen probleem om aan de slag te gaan tijdens een geplande ziekenhuisopname.